Al vele jaren organiseren de kerken in de gemeenten Rheden en Rozendaal, samen met Stichting STRAK, de Actie Kersttas. In de dure maand december verzorgen wij een extraatje voor diegenen die van een minimuminkomen moeten leven. Wij merken dat steeds meer mensen dat extraatje heel goed kunnen gebruiken.
De economische gevolgen van o.a. de coronacrisis worden steeds zichtbaarder. Door ontslagen, faillissementen en forse prijs-stijgingen wordt de doelgroep van de Actie Kersttas groter. We doen ook dit jaar weer een beroep op u.

Net als de laatste paar jaren worden de artikelen centraal ingekocht en in mooie kerstpakketten ingepakt. Het wordt dit jaar weer een prachtig kerstpakket met nuttige en gezonde levensmiddelen en iets feestelijks voor de kerstdagen. Maar daarvoor is uw geldelijke steun onontbeerlijk! Door de grote prijsstijgingen zijn de boodschappen ook steeds duurder geworden. De waarde van het pakket is dit jaar circa € 50,-.

Dit was het pakket van een paar jaar geleden:
De kerken, verenigd in DIANA (het Diaconale Netwerk Armoedebestrijding in de gemeenten Rheden en Rozendaal), organiseren deze actie samen met Stichting STRAK.
Via www.stichtingstrak.nl kunnen mensen zich tot 15 november aanmelden als ze denken in aanmerking te komen voor een kersttas. Daarnaast zullen de diaconieën en Parochiële Caritasinstellingen ook zelf pakketten bezorgen bij de bij hen bekende adressen.

Dus dit jaar vragen we u net als de laatste jaren om een financiële bijdrage.
Te storten op NL82 ABNA 0503231592 t.n.v. Stichting Strak.
Om uw bijdrage toch een persoonlijke ‘touch’ te geven laten we feestelijke kaarten drukken waarop u een persoonlijke boodschap kunt schrijven die met het kerstpakket naar de ontvanger gaat. Deze kaarten liggen begin december in de kerken.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw hulp en bijdrage!

DIANA en Stichting STRAK