Tijdens de viering ‘Muziek en geloven’ afgelopen juni kwam goed naar voren dat veel mensen nog steeds geraakt worden door de psalmen, ook al zijn de oorspronkelijke teksten duizenden jaren oud. In de loop der tijd zijn de psalmen op verschillende manieren op muziek gezet en zijn er heel diverse tradities ontstaan om psalmen te zingen. Organist/dirigent Hans Schimmel en ds. Ronald Heins nemen ons mee langs deze tradities in een serie van drie avonden. Als afsluiting is er een bijzondere viering op zondag 3 maart waarin de psalmtradities samen komen.

Een mooi project om samen te beleven en vooral ook om zelf mee aan de slag te gaan. We gaan op verschillende manieren psalmen zingen, we kijken naar oude en moderne vertalingen en we maken met elkaar ook een nieuwe eigen tekstversie van een psalm op een bestaande melodie. Alle avonden vinden plaats in de Petruskerk Spankeren. De start is op 12 februari om 20.00 uur. Opgave is niet nodig. Geen probleem als je een avond niet kan. Tijdens de eerste avond zoomen we in op Koning David en kijken en luisteren we aan de hand van psalm 33 naar drie muzikale en liturgische tradities: de monastieke cultuur, de Geneefse psalmen en de Anglicaanse psalmen.

Data: maandagavond 12, 19 en 26 februari en een eredienst op zondag 3 maart 2024
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Alle avonden in de Petruskerk Spankeren
Kosten: geen
Aanmelden: Niet nodig.