Catechese

Er zijn vandaag de dag zoveel dingen die de aandacht van jongeren vragen. Zij krijgen zoveel indrukken te verwerken en moeten eigenlijk ook antwoorden hebben op zoveel vraagstukken. Dat is beslist niet gemakkelijk. Het verwondert niemand dat ze zoekende zijn. Het is niet eenvoudig om een weg te vinden tussen al die mogelijkheden. Ook in deze geseculariseerde en multiculturele samenleving, waarin tieners met van alles in aanraking komen en op steeds jongere leeftijd als volwassenen worden beschouwd, zoeken zij wellicht een rustpunt. Het is daarom ook geweldig als zij kiezen voor bezinning en ook bezig kunnen en durven zijn met geestelijke zaken. Voor hen kan de catechese een rust moment in een hectisch dagelijks leven zijn.

Er zijn verschillende catechesegroepen:

  • Voor groep 4 en 5 van de basisschool: de avondmaalscatechese. In het voorjaar is er voor de kinderen van 7 en 8 jaar de kleine avondmaalcatechese. Op een drietal middagen om 16.00 uur zijn jullie welkom. We gaan het met jullie over de viering van het Avondmaal, de Doop en de kerkdienst hebben. We lezen verhalen over wat Jezus voor ons heeft gedaan, praten erover en maken iets. Zo bereiden wij ons voor op een feestelijke kinderdienst waarin wij met jullie en je ouders het Avondmaal vieren.
  • Voor groep 7 en 8 van de basisschool: de basiscatechese. Het is heel leuk om met elkaar na te denken over dingen die te maken hebben met kerk, bijbel en geloven. Op een aantal middagen zijn jullie welkom en gaan we het daar samen over hebben. Jullie ontvangen hiervoor een uitnodiging.
  • Voor de brugklassers: de brugcatechese. Na de basiscatechese is er de brugcatechese. Het is fijn te praten over hoe het gaat op je nieuwe school en hoe je alle veranderingen vindt. Daarom brugcatechese: catechese voor brugklassers. Een aantal keren bij elkaar komen waarin we praten over oud en nieuw en hoe het echt met je gaat. Je hoort nog van ons.

Nadere informatie is te verkrijgen bij  Ariënne Scholten en Jantine Groenewold.

Email: j.groenewold@pgzuidoost-veluwezoom.nl