Stiltetuin

Bij de Ontmoetingskerk is een stiltetuin en een labyrint aangelegd.
De stiltetuin is een tuin vol symboliek in de aanleg en in de planten die er staan.

Door de tuin loopt een pad wat goed begaanbaar is met daarnaast een rand met grind. Het goede pad komt uit bij het kruis. Naast het kruis is een bron, gemaakt van molenstenen.

Zowel bron als molensteen worden genoemd in de Bijbel.
Bron: b.v. Psalm 119:174  O, bron van de tuinen, put van levend water dat van de Libanon stroomt!
en molensteen b.v. Deuteronomium 24:6, waar het verboden is een molensteen als onderpand te nemen omdat dat daarmee de eigenaar zich in zijn levensonderhoud moet voorzien.

Rond het kruis en de bron is een
afscheiding gemaakt van bamboe, wat staat voor veerkracht.

De planten die er staan kunnen een verwijzing zijn naar een Bijbeltekst, omdat de plant er ook beschreven wordt, een symbolische betekenis, of een naam die is afgeleid van een Christelijk persoon of heilige Zo zijn er veel bloemen die vallen onder Mariabloemen door hun kleur (blauw of wit), hun geur en/of het
bloeien in de maand mei, wat ook wel Mariamaand wordt genoemd. Ook kom je van dezelfde plant verschillende betekenissen tegen.

In de tuin is naast de wijnrank een graanakkertje dit symboliseert het brood en de wijn van het avondmaal. Net zoals planten, streeknamen hebben, zie je dat ook bij de gebruikte symboliek van planten.

Verschillende geloofsstromingen geven andere uitleg en gebruik, ook in de niet Christelijke symboliek.
De beschrijvingen zijn daardoor niet compleet. Het aantal planten met een betekenis, is groter dan in de tuin staan. Dat komt doordat niet alle planten geschikt zijn om te gebruiken. Zo staat b.v. engelwortel op natte plaatsen, wat in de tuin niet te vinden is.
Lijst van planten in de tuin

Hieronder meer informatie over de planten en bomen in de stiltetuin.
Uitleg planten stiltetuin