Op woensdag 11 oktober aanstaande komen we samen in de Serre van Rozendaal voor een avond rondom de liederen van Huub Oosterhuis. De onlangs overleden tekstdichter heeft een geweldige serie liederen achter gelaten die voor velen grote betekenis hebben gekregen. In een tijd waarin we op allerlei plaatsen druk doende waren met het slechten van theologische muren en het opruimen van ‘overbodige ballast’ heeft Oosterhuis zijn teksten geschreven. Hij gaf nieuwe woorden aan het vertrouwde verhaal. Hij vond nieuwe wegen om geloof te verwoorden en te verklanken. En velen hebben zijn teksten (op geweldige muziek van onder meer Bernard Huijbers, Tom Löwental en Antoine Oomen) met grote overtuiging gezongen.

Op deze avond komen liederen tot klinken, bespreken we zijn teksten en zoeken we naar zijn theologie.

De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. In de pauze genieten we van een drankje en een hapje… Wie weet, tot ziens!

ds. Frans Ort