Rond zijn onlangs verschenen boek OVERWELDIGEND. LEVEN MET WAT JE NIET IN DE HAND HEBT komt Frits de Lange op 17 januari naar de Petruskerk voor een ‘muzikale lezing’.
Hoe van het leven blijven houden als je de greep erop verliest – dat is de vraag die centraal staat.
De oorlog in Oekraïne, de coronapandemie, de klimaatcrisis – ze maken dat het besef zich onontkoombaar aan ons opdringt dat we het leven niet in de hand hebben. Vroeger moesten we alles nemen zoals het kwam. De Voorzienigheid of het Lot bedeelde ons iets toe: de mens wikt, God beschikt. We dachten daarna dat wij met onze autonomie de wereld onder controle hadden. Dat blijkt een illusie. Kunnen we vandaag een nieuwe spirituele houding vinden tegenover dat wat aan onze greep ontsnapt?

Op een boeiende en prikkelende manier zal Frits de Lange vertellen over zijn boek. Zijn lezing wordt afgewisseld met indringende liedjes van Maarten van Roozendaal tot De Dijk, van Nick Cave tot Leonard Cohen; liedjes over kwetsbaarheid, pijn en verlangen, maar ook over geloof, schoonheid en intens geluk, gezongen door Eessa Frieman.
Frits de Lange is hoogleraar ethiek en doceert aan de filosofische academie op Kreta.

Tijd: 17 januari om 20.00 uur
Plaats: Petruskerk Spankeren
Toegang: gratis, na afloop een collecte
Informatie: ds. Ronald Heins,
r.heins@pgzuidoost-veluwezoom.nl|