Op woensdag 31 januari laat ds. Frans Ort een serie muziekstukken horen rondom het leven en werk van de Franse componist Erik Satie. Deze kunstenaar was een wegbereider voor het individualisme, voor originaliteit en vooral voor een volstrekt eigenzinnige manier van componeren en muziek creëren. Hij was zijn tijd werkelijk ver vooruit: terwijl iedereen zwolg in de romantiek rondom Wagner en consorten schreef Satie vrijwel onbewogen klanken. Hij werkte samen met Picasso, Cocteau en vele anderen. Zeer bijzonder was zijn ironische humor waarmee hij alles en iedereen (inclusief zichzelf) op de hak nam of van een rake observatie voorzag.

We beluisteren ook zijn religieuze muziek, de balletmuziek, zijn minimal music, zijn muzak-om-doorheen-te-praten. Hoogtepunt is zijn schijnbaar eenvoudige compositie Sports et divertissements, een serie miniaturen als een schilderijententoonstelling.

U bent van harte welkom om mee te luisteren. 20.00 uur Ontmoetingskerk Dieren