Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Psychologisch Bijbellezen, Eugen Drewermann

23 januari 2025 | 20:00 - 21:30

In de jaren tachtig verscheen een boek dat diepe indruk achterliet bij de lezers: Beelden van verlossing van de Duitse theoloog en psychotherapeut Eugen Drewermann.

Ik herinner mij de ontmoeting met zijn uitleg van de verhalen uit het Marcusevangelie nog als de dag van gisteren: het sloeg in als een bom. En dat niet alleen: ik las de verhalen eigenlijk weer compleet als nieuw. Alleen al het verhaal over de storm op het meer, waar Jezus wandelt over het water, kreeg door zijn psychologische duiding een diepere lading die mij zéér heeft gesteund in een periode van depressie. Later verschenen er vele boeken, maar net als bij vele anderen kreeg ik het gevoel van déja vu. In het genoemde boek is alles gezegd.

Omdat zijn werk wat op de achtergrond is geraakt, wil ik graag twee avonden verzorgen waarin we een aantal evangelieverhalen in zijn geest zullen bekijken en uitleggen. Voorbeelden van zijn verhalen zijn de wonderen (de man in het land van de Gerasenen, het dochtertje van Jaïrus, de storm op het meer en andere). We komen in het voorjaar tweemaal samen in de Ontmoetingskerk. Deelnemers mogen zich bij mij opgeven: via de mail f.ort@upcmail.nl of via de telefoon: 03 13 41 41 37.

Datum: 23 januari 2025; 27 februari 2025
Aanvangstijd: 20.00 uur
Plaats van samenkomst: de Ontmoetingskerk
Leiding: ds. Frans Ort

Gegevens

Datum:
23 januari 2025
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Ontmoetingskerk
Admiraal Helfrichlaan 54
Dieren, 6952 GJ
+ Google Maps